Tenyészszemle

Pannon Terrier Egyesület fajtagondozója a következő fajtáknak:

 

FCI III. fajtacsoportból:  FCI által el nem ismert fajtákból:
American Staffordshire Terrier (B) amerikai bulldog,
Bull Terrier (B) boreboel,
Miniature Bull Terrier (B) kontinentális bulldog,
Staffordshire Bull Terrier (B) patterdale terrier.

 

Ezeknek a fajtáknak évente meghatározott időpontokban tenyészszemlét tart. A tenyészszemlét FCI küllembírói jogosítvánnyal rendelkező bírók bírálják.

 

A tenyészszemléket egyrészt a MEOESZ központjában tartjuk ( 1194 Budapest Hofherr Albert u 42 ) minden alkalommal a megadott időpontokban. Valamint kapcsolódunk nemzeti , nemzetközi kutyakiállításokhoz, ezeken a kiállításokon a fajtabírálati ringekben tartjuk a tenyészszemlét mindig a fajtabírálatok után.

 

Előzetes nevezés , jelentkezés nem szükséges a tenyészszemlén való részvételhez, a MEOESZ központjában ingyenes a belépés a rendezvényekre, a kutyakiállítások helyszínén rendezett szemlék alkalmával a kutyakiállításra nem nevezett kutyák tulajdonosainak belépőjegyet kell váltaniuk a belépéshez, ezek árát , feltételeit a kutyakiállítást rendező szervek határozzák meg.

A tenyészszemlére minden esetben hozza magával :

  • az eboltási könyvét érvényes oltásokkal
  • az eb eredeti törzskönyvét, átírva a tulajdonos nevére, amennyiben nincs névre írva a kutya azt a helyszínen meg tudjuk oldani, tulajdonjogátírási folyammattal , kell hozzá adásvételi szerződés és tulajdonjog átírási díj , tulajdonjog átírás szövetségi kártyával rendelkező tulajdonosok részére 5000 Ft, Szövetségi kártya hiányában a díj duplája fizetendő.
  • érvényes szövetségi kártya ( nem szükséges Pannon Terrier Egyesület tagnak lenni! - bármely szervezet által kibocsátott szövetségi kártyát elfogadjuk! )
  • az alombejelentéshez, fedezéshez szükséges dokumentumokat , szűrési eredményeket a tenyészszemlére nem kell elhozni!

A tenyészszemle MEOESZ által megállapított központi díja : 18 000 Ft szövetségi kártyával rendelkező tulajdonosoknak. Szövetségi kártya hiányában a díj duplája fizetendő.