Magyar SBT Sportklub

Bemutatkozás

 

2017. évben két elszánt Staffbull tulajdonos – Schmidt Edina és Popelka Erika -  elhatározta, hogy elindítja Magyarországon a fajta specifikus sportsorozatát, amelyben a Pannon Terrier Egyesület mellénk állt, támogat minket, hátteret nyújt, hogy elérjük azt, amit megálmodtunk. Célunk, hogy az országban élő fajtatiszta, törzskönyves Staffordshire Bull Terrier tulajdonosokat, tenyésztőket bevonjuk a sport világába. Azok akik nem feltétlenül érzik magukénak a kiállítás világát, más fajta életmódot folytatna kutyájával vagy egyszerűen csak többet akar kihozni eme fantasztikus fajtából.  Aki ezzel a fajtával együtt él, ismeri és tudja mire képesek. Rettentő gyorsan tanulnak, kitartóak és ha megtaláljuk hozzájuk a megfelelő motivációt akkor bármit meg is tesznek a gazdi kedvéért. Imádnak bolondozni, dolgozni, sportolni, játszani, mókázni. Fáradhatatlan kis gőzmozdonyok. Erőszakkal, kényszerrel nagyon gyorsan lenne/lesz egy antiszociális, kezelhetetlen és megtört kutyánk. Ezt a részét mi maximálisan elítéljük és nem támogatott az ilyen viselkedés a rendezvényeinken.

Külföldi tenyésztőket, kutyatartókat hívtunk segítségül a sportágak felállításában. Hollandiában, Csehországban, Szlovákiában, Franciaországban, Olaszországban - és sorolhatnék még rengeteg régiót – évtizedek óta hagyománya van eme rendezvényeknek. Néhol 3-4 naposra tervezik/szervezik. Ez is lenne a jövőbeni tervünk. Nemzetközi és európai kutyákat, gazdákat bevonni és elhozni hozzánk, versenyezzen együtt magyar, holland és cseh.

Az idei évben elkezdtük az első saját rendezésű sorozatot, a Pannonball Cup-ot. 3 fordulója van, plusz októberben reményeink szerint lesz még egy örömforduló, amit Favorit Games-nek neveztünk el. Ezen a legkedveltebb sportágakból lehet majd plusz pontszámokat szerezni, hátha megkapja a versenyző az ezévi Champion címet.

A fordulókon pontszámokat kapnak a helyezettek, ezt összegyűjtve az év végi összesítésben Sport Champion címet szerezhet! NAGYON FONTOS! Ez az eredmény – igény szerint - rávezetésre kerül a kutyák törzskönyvére!

Sportágaink :

50 méter coursing

A-palánk (1 perces futamok)

Távolugrás

Trackmill

Szánkóhúzás

 

Reméljük találkozunk rendezvényeinken a közeljövőben!

Schmidt Edina és Popelka Erika

Staffordshire Bull Terrier Sporting Club Hungary